Főoldal » Snoop Dogg is a Szigetre tart

Snoop Dogg is a Szigetre tart

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sorra érkeznek még a visszajelzések a jubileumi Szigetre. A napokban a gangsta rap királya, Snoop Dogg, az új pop-punk generáció példaképeként aposztrofált Sum 41, a klasszikus brit partikultúra egyik legnépszerűbb alakulata, a Leftfield, valamint a kortárs francia electro house jeles képviselője, SebastiAn is jelezte, hogy jön a Szigetre.

Még javában, de már csak egy hónapig tart a jubileumi Sziget rendkívüli akciója. Féláron vásárolhat hetijegyet a fesztiválra, aki a  www.mienkasziget.huoldalra feltölt bizonyítékot arra, hogy az elmúlt  majd’ két évtizedben minimum három Szigeten részt vett.

Ifjabb Calvin Cordozar Broadus biztos nem tudna ilyen bizonyítékokkal szolgálni, hiszen először jön a Szigetre. Snoop Doggnéven viszont járt a Soundon, ahol a Balaton-partirendezvény legsikeresebb koncertjét adta. A tavalyi fergeteges siker okán a szervezők visszatapsolták a botrányhős, nőcsábász, filmsztár, életművész, gangsta rap királyt. Snoop Dogg többtucat fős stábbal érkezik augusztusban hozzánk, a tavalyi show-nál is nagyobb durranást ígérve, hisz a hírek szerint az elnyűhetetlen nyugati-parti férfi megint nagy dobásra készül, és saját újjászületésének dokumentumait mutatja majd be híveinek a 2012 második felében megjelenő Reincarnated albumon.

Sum 41pedig a VOLT vendégeként tolt tavaly egy fergeteges bulit, s már akkor sokan visszakívánták. Hát most tessék! Idén a Szigeten lép fel Deryck Whibley Sum 41-ja a legfrissebb és legfiatalosabb punk zenékre fogékony  magyar rajongók nagy örömére. Avril Lavigne ex-férje Steve Jocz dobossal 1996-ban, a nyár 41-ik napján alapította meg a kanadai Ajaxban a népszerűegyüttest, amely a Blink 182-val együtt a kétezresévek elején az pop-punk generáció példaképévé vált.

A Party Arénába landol közös produkcióként  a kétezres évek egyik legfelkapottabb trance  DJ-je,  Langeés napjainkegyik legismertebb trance énekesnője, dalszerzője és előadója,  Betsie Larkin. Szintén ezen a helyszínen pörgeti a közönséget az egyiptomi trance páros, Aly & Fila is.

És érkezik az A38 helyszín Meduza Night sávjába SebastiAn,a francia elektronikus zenész, DJ és producer, a kortárs gall electro house jeles képviselője. Ebben a sávban – mint az már ismeretes – a Sziget korábbi Meduza helyszínének szerelmesei hallhatják kedvenceiket. Ugyanitt fellép még az öt nap alatt a már korábban bejelentett DJ Fresh és Tiga, a rajongók örömére itt lesz a The Agony & the Ecstasy featuring Jessy Allen & Dynamite MC a High Contrast prezentálásában, és lesz továbbá Dirthyphonics live és Netsky.

Neil Barnes és Paul Daley legendás formációja, a  Leftfieldszintén a Szigeten vendégeskedik idén. A csapat kétségtelenül a kilencvenes években fénykorát élőklasszikus brit partikultúra egyik legnépszerűbb alakulata. Fennállásuk során időtlenül értékes anyagokkal gazdagították az elektronikus zenét. 2002-ben hosszú időre felfüggesztették működésüket, azonban nemrégiben visszatértek és azótaa világ legnagyobb fellépő helyszínein tartanak exkluzív e-zenetörténeti bemutatókat. Idei Szigetes fellépésük ajándék mind a tapasztalt, mind a kezdőelektronikus zenerajongók számár.

Budapest, 2012. Június 22.
VetőViktória
Sajtófőnök

Forrás: Snoop Dogg is a Szigetre tart

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.