Főoldal » Sokszínű főúri világ a Hegyhát völgyében

Sokszínű főúri világ a Hegyhát völgyében

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Alig ezer lelket számláló falucska bújik meg a Mecsek hegység lábánál, a festői Hegyhát völgyében. Bikal község az egykoron fölötte magasodó bükkös erdőkről kapta nevét, amit ma már messze földön ismernek. Köszönheti ezt a falut körülölelő tavak halainak, a „fehérgyöngy” nyulaknak, a szép látványt nyújtó egykori komlóültetvényeknek és a narancsrózsa színben pompázó zamatos kajszibaracknak. Az itt élő emberek szelíd derűje, mosolya és vendégszeretete maradásra bírja és visszatérésre csábítja a vándorokat.  

A fővárostól közel kétszáz kilométerre valódi főúri pompa fogadja az idelátogatókat. A hathektáros parkban található ékszer egy díszes kapun áthaladva érhető el. Emeletes, U alakú, aszimmetrikus kastély szemet gyönyörködtető látványa fogadja a látogatókat, historizáló stílusú, oszlopokon nyugvó díszes erkélyével és ablakaival. Az ablak a ház szeme, a szem a lélek tükre. A pompás ablakokat  megpillantva kétség nem férhet a választás helyességéhez.

Négy elem csodás ötvözetéből áll össze a minden igényt kielégítő vendéglátás, a kényelem és az elegancia édenkertje, a Puchner Kastélyszálló****.

A közel kétszáz éves épület másfél évtizede fogadja a vendégeket. A kastélynak történelme, a vendéglátásnak története van. Az évek során az eredetileg tizenhét szobás kastélyszálló francia stílusú fürdőházzal, kétszintes vendégházakkal, lovagi hangulatú sportközponttal és öt esztendeje 18. századbeli francia stílusú udvarházzal bővült.

 

Otthonunk biztonságos falait elhagyni készülvén útitervek készítésekor hangulatuknak, alaptermészetünknek megfelelően választunk úti célt és szálláshelyet. Van egy hely tenyérnyi hazánkban, amely akár a hangulatváltozásainkhoz is képes igazodni. A kastély épülete a romantikára vágyóknak, a fürdőház a wellness szerelmeseinek, a vendégházak a baráti társaságoknak kínálnak pihenőhelyet. A franciás könnyedség a fiatalos életérzést közvetíti azok számára, akik az udvarház egyedi hangulatú szobáit választják.

Összesen 82 igényesen berendezett szoba található a szállodában. A kastély zöld és kék szintjén kétágyas standard szobák, standard és superior lakosztályok találhatók. A kastély épületében rendezték be az angol stílusú standard szobákat, az elnöki- és a de luxe lakosztályokat.  Az udvarház Étage de la romantique, – de la famille és – de l’amour szintjei önmagukért beszélnek.

 

A parkban álló panorámaablakos fürdőházban a wellness élményével gazdagodhatnak, „ásványvízben fürödhetnek” a kikapcsolódásra vágyók. A közel 30 fokos magnéziumban, kalciumban, fluorban és nátrium-hidrogénkarbonátban gazdag víz jótékony hatásait élvezhetik az élményelemekkel felszerelt medencékben, pezsgőfürdőkben. Exkluzív szolgáltatásokat kínál a „Harmónia szigete” és a keleties varázsú Relax szoba.

Főúri kastélyban monarchia korabeli Habsburg étterem kínálja ínycsiklandozó ételeit és villányi, szekszárdi vidék elsőrendű borait.  Az ételek magukban hordozzák az eredeti vidéki ízeket, valódi és értékes alapanyagokat.  A libamáj, a házi pácolású sonka, hagymalekvár és kecskesajt „kezdetű” hozzávalók meghatározzák az elkészült étel minőségét és nemességét. 

A tavasz, nyár, ősz és a tél színeikben is jelzik a természet változásait. Az étterem kínálatában és szolgáltatásaiban az évszakok kitüntető figyelmet kapnak. Májustól a mediterrán hangulatú Romkertben, lámpások, virágok és bokrok között elhelyezett asztaloknál költhetik el a vendégek meghitt, gyertyafényes vacsoráikat. A középkori berendezésű Katalin teremben hetven fő számára biztosított a kényelmes étkezés, a találkozók szervezése.

A piros, narancs, barna és ezerszínű ősz a jeles napokhoz kapcsolódó, hagyományos ételek és italok gazdag tárházát tálalja a vendégek asztalára. Az advent heteiben az ételválaszték az év legszebb ünnepére való ráhangolódást segíti.

A lovagkor a sportközpont éttermében elevenedik meg, korabeli ételekkel és korhű evőeszközökkel, melyeket a vendég hoz magával és haza is viszi, miután mind a „tíz ujját megnyalta” a fenséges vacsora után.

Élmények birodalma teszi felejthetetlenné az üdülés idejét hazánk első tematikus parkjában, a szálloda szomszédságában található Élménybirtokon. A család egy tagja sem maradhat ki a szálláshely és az élmények paradicsoma mesés világából. A hotel gyermek- és családbarát szálláshely, a négylábú kedvencek pedig előkelő vendégek lehetnek.

„Egy kastély Európában, Európa egy kastélyban!” Puchner Kastélyszálló****

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.