Főoldal » Sziget Fesztiválköztársaság: Together

Sziget Fesztiválköztársaság: Together

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Ivan & The Parazol Together cím száma lesz az idei Sziget Fesztiválköztársaság “himnusza”.  A  Sziget  fontosnak  tartja,  hogy  a  hazai  zenekarok  bekerüljenek  a nemzetközi körforgásba.

Minden évben más-más magyar dal  kerül a Sziget Fesztiválköztársaság fókuszába, azaz lesz a Szabadság Szigetének himnusza. Az idei évben a választás az Ivan & The Parazol legújabb lemezének, a Mode Bizarre korongnak egyik számára esett. “Bár a nemzetközi fellép ink zenéi sokkal ismertebbek világszerte, mi mégis tudatosan egy-egy magyar dalt  választunk  a  Sziget  himnuszának,  ezzel  is  lehet séget  biztosítva  a  zenekaroknak  a szélesebb kör ismertségre, hiszen a kiválasztott dal kiemelt “szerepl je” a fesztivál azévi itthoni és nemzetközi kampányának” – mondta a Gerendai Károly, a Sziget alapítója. A főszervez elmondta, hogy míg tavaly a Punnany Massif  ő ő Szabadoncím dalát választották, idén az Ivan & The Parazol  Togethercím dalára esett a választás, mely Gerendai szerint szintén jól passzol a Szabadság Szigete üzenetéhez.

“Szigetes feszitvál polgárokként felemel érzés, hogy a hatalmas bulikat adó, zseniális koncerteket  szolgáltató  és  annyi  élményünkhöz  köthet  fesztiválnak  most  mi szolgáltathatjuk a himnuszát” – mondta Vitáris Iván, a  zenekar énekese.  “Ez a rendezvény országunk és Budapest hírét is messzire viszi és öregbíti, és most így a mi zenénket is nagyon sokan meg fogják ismerni. Remélem ezt a dalt majd sokakkal együtt tudjuk énekelni a fesztiválon, egy koncerten, vagy majd csak otthon merengve arról, hogy mi is történt ez évben a Szigeten!”– tette hozzá a frontember.

A Sziget szervez k nem csupán az aktuális dalt  terjesztik majd szerte a világban, de igyekeznek a himnuszt szerz zenekart is népszer síteni. A következ lépés azonban egy klip készítése, melynek itt egy rövidebb változata, egy kis ízelít , milyen jól illik a Szabadság Szigetéhez a Together cím szám: 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.