Főoldal » SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A nyár utolsó igazi SZINfoltja: a Szegedi Ifjúsági Napok Tisza-part, napsütés, behűtött sör, jó hangulatú baráti társaságok, hajnalig tartó bulik, őrületes zenei koncertek, változatos és szórakoztató programok, zöld szemléletmód… Röviden így jellemezhetnénk a nyár utolsó, már hagyománnyá vált fesztiválját, ahol évről évre egyre több SZINes ember gyűlik össze, hogy együtt élje át újra az utánozhatatlan SZIN élményt. A napfény városának idilli környezetében, az Újszegedi Partfürdőn kerül évek óta megrendezésre Magyarország legzöldebb fesztiválja, ahol a Tisza hűsítő vizében is megmártózhatnak a látogatók. A hazai és külföldi fellépők fergeteges koncertjei, a sokSZINű és különleges programok mellett azért is érdemes ellátogatni a fesztiválra, mert egy finom behűtött fröccsel a kezedben könnyen találkozhatsz jó arcokkal és régi haverokkal, kibulizhatod magadból a tanulás és a munka fáradalmait, feltöltődhetsz a napsütésben és felejthetetlen élményekkel gazdagodhatsz, melyek új lendületet adnak egész évre.

SZIN- visszatekintés

A Szegedi Ifjúsági Napok Magyarország legrégebbi könnyűzenei fesztiváljaként több évtizedes múltra tekint vissza. 1967-ben került először megrendezésre, mely azóta is töretlen népszerűségét a kezdetekkor annak is köszönhette, hogy vallási, politikai nézetbeli, valamint esztétikai okokból más rendezvényekről kitiltott együtteseknek is helyet biztosított. A SZIN néhány éves szünet után 2003-ban újra megnyitotta kapuit, és az eleinte városi rendezvényből országos elismertségű fesztivállá nőtte ki magát. Az évek során nemcsak a látogatók létszáma bővült folyamatosan, de a kezdetben csak magyar fellépőkkel büszkélkedő fesztivál egyre több külföldi, nemzetközileg ismert együttest, énekest és dj-t hozott el a közönség nagy örömére. A korábbi évek nagy fellépői között olyan változatos zenei műfajokat képviselő neveket említhetünk, mint az Apollo 440, Diana King, a Cure, az Alphaville, a Scooter és a The Tarantinos, mely felsorolást számos kiváló zenésszel folytathatnánk.

A zöldtől SZINes

A fesztivál elkötelezett híve a környezettudatosságnak és a fenntarthatóságnak, ezért a zenei programokon kívül, számos zöld kezdeményezéssel és pályázattal próbálja erősíteni a környezetvédelem fontosságát. A 2011-ben elindult SZIN Dizájnpart kreatív és vicces rendezvényei jól bizonyítják, hogy a felelős viselkedés amellett, hogy hasznos, rendkívül szórakoztató is lehet. A SZIN környezettudatos törekvéseinek elismeréseként nyerte el a Zöld Fesztivál Díjat, valamint a nemzetközi Greener Festival Award kitűntetést.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.