Főoldal » Történelmi Kavalkád a “királyok városában” ( aug. 5-28. )

Történelmi Kavalkád a “királyok városában” ( aug. 5-28. )

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Augusztus hétvégéin újra megelevenednek a történelmi belváros épületei és utcái. Az eredeti „történelmi díszletek” között szombatonként, és vasárnaponként ismét bátor lovagok, kardforgatók, íjászok, gólyalábasok, énekmondók, muzsikosok szórakoztatják a városlakókat és a Székesfehérvárra látogató turistákat.

A fiatalok, és gyermekes családok nagy örömére az idén is látható majd a tavalyi év egyik legnépszerűbb programja az Élő- Képes Krónika, amely Európa-szerte egyedülálló, látványos, szórakoztató idegenvezetés Székesfehérvár belvárosában.

A Szabad- Színház színészei lendületes, változatos színház-technikai eszközökkel dolgozva mutatják be a város fontosabb nevezetességeit. Az idegenvezetések délelőtt 11.00-kor, és délután 17.00-kor kezdődnek majd.

A négy hét alatt láthatóak lesznek az I. András Király Lovagrend, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje-Honvéd Szondi György SE, a Csőszi Hagyományőrzők, a székesfehérvári Szabad királyi Lovagok Egyesületének lovagjainak, a Fehérvári Huszár Egyesület lovasainak, valamint a Fehérvári hagyományőrző Íjász Egyesület tagjainak bemutatói.

A Történelmi Kavalkád érzelmi többletet ad a város látogatásához, a történelmi emlékek életre keltésével. Az elsősorban családoknak szánt tradicionális produkciók, és a sajátos, interaktív, bevonó jellegű programok bemutatása egyedülálló, idáig magyar városban ehhez foghatót még nem tapasztalhattunk.

Ha szeretne belecsöppenni a múltba, ha szeretne egy látványos felvonulás részese lenni, akkor Székesfehérváron a helye az augusztusi hétvégéken!

Bővebb információ és forrás: www.szekesfehervar.hu

Képek: www.szekesfehervar.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.