Főoldal » Trans Hungária Maraton turisztikai hatása

Trans Hungária Maraton turisztikai hatása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az augusztus 17-20. között megrendezett Trans Hungária Maraton turisztikai szempontból is sok látványosságot nyújtott a magyar és külföldi hegyikerékpár versenyzői részére.

A „Bringával a vizek és a borok útján a Dunától a Tiszáig” szlogenű rendezvény  Észak – Magyarország legszebb tájain haladt keresztül, így a résztvevők az útvonal során megismerhették az északi régió legnagyobb nevezetességeit, így a verseny érintette Hollókőt, a salvus vízről híres Bükkszéket, a diósgyőri és szerencsi várat, majd a célban a tokaji borrégiót.
A hegyes-völgyes vidékek, a látnivalókban, világörökségi helyszínekben gazdag, 32 élő vizet, 10 termálforrást, 9 várat, 3 nemzeti parkot magában foglaló útvonal páratlan élményt nyújtott minden résztvevő számára.
A magyar mezőny mellett a szlovák, román, osztrák, valamint svéd kerékpárosok, és kísérőik is részt vettek a megmérettetésen, így az eseményről beszámolót készített az olasz, az osztrák, a cseh, a szlovák, és a svéd sajtó is. A több mint 150 online és számos TV-s és rádiós beszámoló az eseményről hozzájárul az Észak – Magyarországi régió népszerűsítéséhez. A résztvevők nyilatkozatai alapján a régió kitűnő helyszín az aktív turizmusra.

A tervek szerint a Trans Hungária Maraton útvonala alapján kerül kijelölésre és fejlesztésre a jövőben az Észak-Magyarországi terepkerékpáros turisztikai útvonal hálózat.

A jövőben is a turisztikai szolgáltatások nyújtásában nagyobb szerepet kaphatnak az utazásszervező – és belföldi turizmussal foglakozó utazási irodák is.

 


MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.