Főoldal » Turizmus Világnapja (2011.szept. 27.)

Turizmus Világnapja (2011.szept. 27.)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Turizmus Világnapját 1980 óta minden év szeptember 27-én ünnepeljük. Az Idegenforgalmi Világszervezet azzal a céllal hívta életre a világnapot, hogy általa előmozdítsa a turizmus fejlődését. Szeptember 27.-e minden évben az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítik a belföldi és külföldi vendégeket.

A Balaton régióban a következő helyszínek, az alábbi kedvességgel és túraajánlattal csatlakoznak a Turizmus Világnapjához:

Aki szereti a Balatont, annak szeptember 27.-én Balatonfüreden a helye. A Magyar Turizmus Zrt. munkatársai ajándékokkal, csokoládéval és persze sok szeretettel várják mindazokat, akik megerősítik, mennyire kötődnek a magyar tengerhez.

A Balatonfüredi Tourinform Iroda is tárt karokkal várja a vendégeket. Aki pedig valami igazán „Füredire” is vágyik, az megvásárolhatja Pálffy István: Balatonfüred és Tihany című, saját kezűleg dedikált útikönyvét.

A Nők a Balatonért Egyesület balatonarácsi csoportja szeptember 27-én délután a balatonfüredi Tagore sétányon sétálóknak a Turizmus Világnap alkalmából, kis kosárkákból szőlőfürtöket osztogat, ezzel is jelképezve, hogy Balatonfüred a Szőlő és a Bor Városa, amely címet 24 éve viseli. A balatonfüredi UNI Hotel házi süteménnyel várja a hotel előtt elhaladókat.

Balatonalmádiban a Turisztikai Egyesület közös, vezetett túrát szervez a Vörös-homokkő Tanösvényen, valamint házilag készített süteménnyel kedveskedik minden vendégnek.

Zamárdiban kisebb ajándékokkal várják a látogatókat a Tourinform Irodában. Sőt, még egy ingyenes, magyar és német nyelven vezetett „Zamárdi Sétát” is tehet minden érdeklődő a Turizmus Világnapja alkalmából.

Érdemes Hévízre is elutazni e napon, ugyanis a mosolyon kívül meglepetéssel készülnek a Tourinform Irodában dolgozók is. A balatongyöröki Hotel Panoráma csokoládéval kedveskedik a vendégeinek!

Bővebb információk és forrás: www.gyereabalatonra.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.