Főoldal » Újabb nevek a Szigeten

Újabb nevek a Szigeten

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Végre  megérkeztek  az  első  nevek  a  Sziget  idén  is  meglehetősen  sokszínűnek  igérkező nemzetközi felhozatalából. Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, nemcsak a szabadtéri nagyszínpadok, hanem a hatalmas, akár 8-10 ezer főt befogadó koncert és party sátrak  is  izgalmas  csemegékkel  várják  majd  az  érdeklődőket.  A  sztárkínálatban,  a  jól bevált recept szerint most is lesznek visszatérő közönség kedvencek és izgalmas, aktuális újdonságok.
Az  idei  Sziget  egyik  nagy  durranásának  ígérkező  Blur  koncert  bejelentése  után végre megérkeztek az első nevek a fesztivál  egyéb színpadainak kínálatából is. Az elmúlt években egyértelművé vált, hogy a Sziget nem csak a legnagyobb színpadán kínál jelentős nemzetközi előadókat, hanem például a sokezres befogadóképességű, hatalmas sátrakban helyet kapó színpadokon is sokszor komoly világsztárok adják egymásnak a stafétát.

A  Sziget  háza  tájáról  érkező  legfrissebb  hírek  elsősorban  az  A38  és  az  Aréna  partyfelhozatalát érintik. Az Aréna idei sztárjai közöttvan a szabadkötésű techno és a mindig frissenergikus  electro  műfajok  metszéspontján  elhelyezkedő  Boys  Noize.  Nemzetközi  hírű producer,  saját  művésznevén  futó  kiadójának  vezére, a  világ  első  számú  popkulturális magazinja, a Rolling Stone szerint (is) a tíz leghatalmasabb DJ egyike.

A  bombasztikus  trackjeiről,  formabontó  remixeiről  ismert  Nicky  Romero,  eddigi  rövid,  de annál  tartalmasabb  pályafutása  során  fellépett  a  világ  legrangosabb  szórakozóhelyein  és leglátogatottabb  elektronikus  zenei  fesztiváljain.  Most  a  Szigetre  készül.  Szintén  kedvenc fesztiválunk  felé  veszi  az  irányt  augusztusban  az  elektronikus  hip-hop  német  származású sikercsapata,  a  Deichkind.  Idén  mindössze  két  fellépést  vállalt  Magyarországon  a  hazai fesztiválközönség  egyik  kedvenc  zenekara,  a  Parov  Stelar  Band.  Július  elején  a  VOLT-on, augusztusban  pedig  a  Szigeten  zenél  Marcus  Füreder  ellenállhatatlan  zenekara,  az  electro swing feltalálói, akikről mindenki tudja, hogy a nagy fesztiválok legbulizósabb kedvű bandái közé  tartoznak.  És  még  a  party  zenéknél  maradva  a  Szigetre  várjuk  az  egyik  legnagyobb múltra  visszatekintő  spanyol  techno  óriást,  hazájának  legnagyobb  DJ-jét,  aki  a  tradíció  és haladás  szellemében  mindig  egyedülálló  érzékkel  nyúlt  a  stílust  meghatározó  aktuális trendekhez. Érkezik tehát Oscar Mulero.

Legfrissebb,  mindent  elsöprő  őrületével,  a  február  közepén  megjelenő  Every  Weekenddel érkezik  az  A38-ra  az  elektronikus  zene  legfiatalabb híveinek  körében  évek  óta  töretlenül népszerű grimcore-kollektíva, a  Hadouken. Az A38 természetesen nem csak partykról szól. Itt  lép  majd  fel  a  hagyományos,  régivágású,  ha  kell  keményvonalas,  lendületes  és  feszes
tempójú, vagy ha a hangulat úgy diktálja, átszellemült, érzelmes rockot játszó Triggerfinger. Dinamikus, zúzós, friss és minden mesterséges adalékanyagtól mentes, nyers háttérenergiák jelenlétéről  árulkodó  penge  gitárrockban  utazik  a  The  Bots,  szintúgy  az  idei  Sziget  A38 színpadán.

Persze a nagyszínpad kínálata is alakul. A közönségkívánságára ismét a Sziget vendége lesz a fülbemászó, a punk és a rock határán fészkelődő, szatirikus szövegekkel átitatott zenében utazó Die Arzte, akik a koraesti sávban lépnek fel. Szintén visszatapsolta a nagyérdemű a Nagyszínpadra egy hangulatos késő délutáni időpontra a német Seeed zenekart. A reggaedancehall-kollektíva a régióban egyértelműen a műfaj legismertebb és legkedveltebb képviselője. A visszatérő vendégek mellett egy igazán friss és izgalmas előadó is debütál a Sziget nagyszínpadán. Egy még napsütötte koncerten mutatkozik be a Harlemben felcseperedett ifjú tehetség, Azealia Banks, aki a “BBC Sound of 2012” megmérettetésén harmadik helyezett volt, majd a NME Awards-on elnyerte a Philip Hall Radar Awardot, a Billboard Awards díjátadón pedig a New Style Icon címet hozta el. Ízelítő a mostani bejelentésből itt: http://youtu.be/9zzu5BVDLFM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.