Főoldal » Újra megnyílt a romániai jéghotel

Újra megnyílt a romániai jéghotel

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Jégfalak, hangulatfények, jégasztal és jégszékek fogadják az érdeklődőket az Ice Hotelben, amely Kelet-Európa egyetlen jégből és hóból készült szállodája. 2006 óta idén ötödszörre építették fel a hotelt a fogarasi Havasokban. A Bâlea-tó jege tud kellő alapanyagot szolgáltatni, hogy minden évben megnyithassák a turistacsalogató látványosságot. A tóból kivágott jégtömbök szolgálják a szálloda alapanyagát, amelyet havas, jeges, vizes „habarccsal” kötnek össze. Összesen 80 ezer liter víznek megfelelő jeget használnak fel az építéshez. Bár az idén a kedvezőtlen időjárás miatt késett a megépítése, december végére elkészült a 650 négyzetméter alapterületű, tízszobás, jégszobrokkal díszített szálloda. Az idén tíz kétágyas szoba várja a vendégeket, emellett egy bárhelyiség és egy étterem. A tíz szoba két ötös sorban egymással szemben fekszik, egy hosszú folyosó mentén. Mindegyik szobát egy-egy filozófusról nevezték el, és a tíz filozófusnak jégszobra is áll a szálló közelében. A hotel vendéglőjében két oldalt jégasztalok mellett jégszékeken foglalhatunk helyet. Az építmény végében található a jégbár, ahol jégpultnál rendelhetjük a „szíverősítőt”, amit jégpohárban szolgálnak fel. A szobákban jégágy, szépítkező asztal, szék és fotel található.
Az ötlet Skandináviából származik: a világ első jégszállója 17 évvel ezelőtt épült meg Svédországban. A jégszálló működtetője Leopold Klingeis, Szeben megyei szász vállalkozó, Felek község polgármestere. Elmondása szerint a karácsonyi és szilveszteri időszakra már hónapokkal ezelőtt foglaltak voltak a szobák. Lehetőség van arra is, hogy a vendég átköltözzön a jégszobából a  melegebb menedékházba.
A szálloda mellett idén is felépül az evangélikus stílusú jégtemplom. A szálloda és a templom általában március végéig, április elejéig teljesen biztonságos, az illetékesek vigyáznak a balesetveszély elkerülésére, olvadás esetén azonnal leáll a vendégfogadás.
Forrás: http://utazas.sk

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.