Főoldal » Uradalmi rezidencia a Somogyi-dombság lágy lankáin

Uradalmi rezidencia a Somogyi-dombság lágy lankáin

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A magyar tengertől mindössze tíz kilométerre, erdős dombok, szőlő- és gyümölcsültetvények ölelik körül az idillikus falut, ahol az érintetlen természet nyugalmában romantikus érzések keríthetik hatalmukba a látogatókat. Balatonlelléhez közel eső Visz település a Balaton szerelmeseinek is kedvelt kirándulóhelye. Ősfák és szőlődűnék között vezető úton érkezhetünk a harmónia és a luxus világába. 45 hektáros, védett fákkal, növényekkel benépesített angolpark, tó és kastély festővászonra kívánkozó összhatása szemet gyönyörködtető látvány. Ahogy a mester keze nyomán rögzül a megragadott pillanat, úgy áll meg az idő egy nyugalmas korban a Chateau Visz***** Kastélyszálló bűvöletében.

A 19. század végének fényűző eleganciáját örökítette meg a rezidencia építtetője. Korunk megszokott életritmusához igazított kényelem pedig belopta magát az elfeledett világ falai közé. A múlt és jelen tökéletes összhangban áll a pihenés, kikapcsolódás és a feltöltődés szolgálatában.

A századforduló hangulatát hűen tükröző berendezés az egykori főúri lakók igényes eleganciáját testesíti meg.

A tizenkét egyedi kialakítású szobában és egy akadálymentesített lakosztályban a bútorok egy részét erdélyi kézművesek készítették, s ha valakik, akkor ők igazán ismerik a fáknak a lelkét.
A szobák és közösségi terek falain a 20. század festőinek képeiben gyönyörködhetünk, A lakrészek a festők nevét viselik.

A megújulás akkor igazán teljes, ha az őselemek erejét szolgálatunkba állítjuk. Egy mély földalatti forrás táplálja a wellness részleg medencéink vizét, mely ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag termálvíz. A mai kor igényeihez, megváltozott, felgyorsult életritmusunkhoz igazodó test- és lélekmegújító szolgáltatások egy helyen megtalálhatók. A kastélyparkra néző, sziklákkal körülvett napozóterasz a lélek és a természet találkozásának színhelye.

A Gourmet étterem főszakácsa nem kevesebbet kínál, mint kastélykörnyezetbe illő egyedi és megismételhetetlen művészeti alkotások gyűjteményét. A választék minden érzékszervünkre hatással van, ízvilágában a tradicionális magyar konyha elemei, a mediterrán ízvarázs, a könnyed franciás elegancia ötvöződik, megfűszerezve egy csipetnyi Ázsiával.

Hazánk egyik legjobb étterme méltó környezetben teríti asztalait sokféle földi jóval.

A város zajától távol szabadon szárnyal a képzelet. Az észlelések és érzékelések irányt mutatnak.

Ahol osztoznak a vendégek örömében és valóra váltják álmaikat: Chateau Visz Kastélyszálló*****

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.