Főoldal » Utasbiztosítás hosszú hétvégi utazásokhoz is!

Utasbiztosítás hosszú hétvégi utazásokhoz is!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az utazási trendek alapján az augusztus 20-i hosszú hétvége lehet az idei nyári szezon egyik csúcspontja, amikor tömegek indulnak a belföldi turistacélpontok mellett a környező országok népszerű üdülőhelyeire is. A külföldre utazók közül egyre többen használják a könnyen és díjmentesen igényelhető Európai Egészségbiztosítási Kártyát (EHC), mely az Európai Unió tagországaiban általános orvosi ellátásra jogosít. Komoly nehézségekkel szembesülhet ugyanakkor, aki az egészségkártyát az utasbiztosítás kiváltására használja fel.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHC) nem helyettesíti az utasbiztosítást!

Az európai uniós tagországokba való utazás előtt mindenképpen érdemes igényelni az Európai Egészségbiztosítási Kártyát,  hiszen annak felmutatásával bárki ugyanolyan feltételekkel és költségek fizetésével kaphat orvosi ellátást, mint az adott ország biztosítással rendelkező állampolgárai. A kártyának ugyanakkor komoly korlátai vannak az utasbiztosítással szemben: egyebek mellett nem fedezi a magánorvosnál igénybe vett ellátás költségeit, ami pedig különösen fontos lenne, mivel a tengerparti üdülőhelyeken az állami orvosi rendelők a helyi lakoságra méretezettek, így általában nem áll a nyaralók rendelkezésére nagy nyári kapacitásra felkészült, jól felszerelt állami orvosi ellátó. Az Egészségbiztosítási Kártya jellemzően nem finanszírozza a fogorvost, mely a leggyakoribb probléma külföldön, de sokszor a betegszállítás akár több százezer forintos költségét sem. Ahogy a poggyász biztosítására sem alkalmas, mely szintén az egyik legtöbbször kihasznált szolgáltatása az utasbiztosításoknak.

A biztosításokat egyénileg, on-line rendszeren keresztül is megköthetjük. A biztosítás típusokól és a szolgáltatásokról,  egy már korábbi bejegyzésemben is olvashattak:https://www.felsofokon.hu/szabo-ildiko-utazasszervezes-szakagvezeto-blogja/2011/05/08/kulfoldi-utazasaink-es-az

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.