Főoldal » Vidéki romantika, csend, nyugalom, harmónia egy évszázados úrilakban

Vidéki romantika, csend, nyugalom, harmónia egy évszázados úrilakban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Karnyújtásnyira a fővárostól, végtelen szabadság által körülvett szép természeti környezetben fekszik Bugyi település. Szikes tavai, sajátos madárvilága vonzza és marasztalja a környékre érkezőket. Több középkori falut foglal magába, nagy kiterjedése megelőzi egyes városok közigazgatási területét. Budapest vonzásában, békével, nyugalommal és csenddel  várja a látogatókat.

A megfáradt utazó, nemes vadak elejtésére vágyó vadász festői szépségű, hatalmas őspark közepén több, mint egy évszázados úrilakra talál. Az építtető a XIX. század elején birtokain példa értékű, korszerű árutermelő gazdaságot szervezett.

Ma, egykori lakhelyén, a Forster Vadászkastély*** vendégszeretete várja és visszavárja vendégeit.

A szállodában 45 szoba közül választatnak a pihenni vágyók. Egy, hálóból és nappaliból álló tágas és hangulatos lakosztály biztosítja a kényelmet, a vadászkastélyban korhű bútorokkal berendezett szobákban 10 fő számára biztosított a nyugalom óráinak élvezete.  

A valódi magyar vendéglátás elengedhetetlen eleme az asztali örömök megteremtése. A szállodában ismerik a titkot, a kiváló alapanyagokra és nemzeti gasztronómiai hagyományokra épülő ételválaszték aranyozza be az itt eltöltött napokat.

A vaddisznó combja tejszínes piszkemártással koronázott, a fácán melle rókagombával bolondított. Érdemes hosszan ízlelgetni, mint az egres említésekor mára már ritkábban használt piszke elnevezést. A búbos kemence a régi idők emlékét megőrizve örökíti át feledhetetlen ízeit és melengeti ölében a ropogós sülteket, lágy kelt tésztákat.

Keresve sem találni távol a vidéken szebb helyszínt a várva várt nagy napra, a boldogító igen kimondására.

Kívül és belül harmónia és tökéletes összhang uralkodik. A természet kontúrok nélküli folytatása a belső terekben, ahol a népi motívumok összefonódnak modern korunk mindennapjainak szükségszerű elemeivel. Teszik ezt észrevétlenül, szemet gyönyörködtetőn és lelket melegítőn a kastély mögötti parkban meseszép tavacskán átívelő fahíd és vízimalom látványával, madarak vidám csivitelésével.

Esküvői helyszínként egy romantikus szerelem beteljesedése és egy békés új élet első állomása lehet. S ahogy elődeink tették, az ifjú pár hintóval érkezhet a helyszínre, miközben hófehér galambok röppennek az égbe a boldogság hírvivőiként.

Vadászati idényben hazai és külföldi vadászok lakomáznak és isznak áldomást az elejtett vadra és szívesen pihennek a szálloda vendégszeretetét élvezve.

Budapesttől alig 20 kilométerre a vendég otthonra talál egy hajdan volt úrilakban. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.