Főoldal » Wisla Krakow stadion

Wisla Krakow stadion

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A krakkói Miejski stadion 1953-ban épült, de a 2012-es Európai Futball-bajnokság miatt átépítették. Most Wisla Krakow stadionnak hívják az immáron 33 ezer befogadóképességgel rendelkező arénát. Nevét a Wisla Krakow focicsapatról kapta, mert ez a klub otthona. Boguslaw Cupiał 1998-ban lett a tulajdonosa a Wisla Krakow labdarúgó csapatnak. Ezután folyamatosan fejlesztettek egy kicsit a stadionon.

Először az üres helyeken egy VIP részt hoztak létre, majd műanyagüléseket tettek az egész stadionban, így az egyik első olyan stadion Lengyelországban, amely férőhelyeinek összkapacitása 9500 ülőhely. 2002-ben a pálya szélén található négy oszlopra reflektorokat szereltek fel. 2003-ban pedig bevezették a pálya alatti talajfűtési rendszert, amely elsőként jött létre Lengyelországban. 2004 elején az északi oldalon ideiglenes fedett standot emelték az ülőhelyek fölé. A standon további 1000 férőhely keletkezett így.

A stadion felújítása elég nehézkesen elindult el, de szerencsére minden problémát sikerült kiküszöbölni. A déli oldal építése 2004 novemberében kezdődött el, a Visztula csatára, Maciej Żurawski nyomta bele a földbe elsőként a lapátot. Szervezési és irányítási okokból ez az E szektor, amit 5 szakaszra lehet bontani. Ebben a szektorban ki van alakítva 50 darab ülőhely a mozgássérült emberek számára. A terasz alatt irodák, egészségügyi létesítmények és vendéglátóipari-egységek is találhatók. 2007 augusztusa óta folyosó és forgókapu könnyíti meg a rajongók beléptetését. Az északi oldalt 2006-ban kezdték építeni és 2008. június 30-án fejezték be. 5690 ülőhely várja a fanatikus rajongókat. A nyugati oldalt lebontották, és új acél- és vasbeton szerkezetűt építettek a helyére. 32 sornyi ülőhely, köztük a VIP rész is itt található, melyek ülései kicsit magasabban vannak a többitől. A sajtósoknak egy külön média épületet is emeltek. Így nyugodtan közvetíthetik majd a mérkőzéseket.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.