Főoldal » Zajlik a Badacsonytördemici Ökoturisztikai Látogatóközpont építése

Zajlik a Badacsonytördemici Ökoturisztikai Látogatóközpont építése

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az Európai Uniós forrásból megújuló badacsonylábdihegyi strand és ökoturisztikai látogatóközpont építési munkálatai javában folynak. A 186 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével a már régóta használaton kívül álló szabadstrandon a valamikori strand kiszolgáló épület helyén ökoturisztikai látogatóközpont épül.

A projekt célja a település és környéke idegenforgalmának fellendítése, a vendégéjszakák számának növelése az új turisztikai attrakciók által, a szezonalitás csökkentése, valamint új munkahelyek teremtése.
A fejlesztés eredményeként elkészül a strandhoz kapcsolódó környezetbarát üzemeltetésű ökoturisztikai látogatóközpont, melyben bemutatható lesz a Badacsony-hegy és a hegy lábánál épült települések rövid története, néprajza, borászata, továbbá a Balaton természeti környezete, növény- és állatvilága, a halászat, a horgászat, a hajózás története. A két új épület (Badacsony centrum és Balaton centrum)
megépítése után parkolókat alakítanak ki, parkosítanak, kajak- és csónakházat építenek, innen lehet majd bérelni eszközt a vízi tanösvény megtekintéséhez: a tanösvényen a Balaton-parton fészkelő és ott átutazó madárvilágot, a nádas élővilágát lehet felfedezni, akár természetvédelmi szakemberek vezetésével, akiket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság közvetít, kérésre. Az épületek kialakításánál elvárás a tájba illeszkedés, az akadálymentesítés, az egyszerű szerkezet, a gazdaságos és környezetbarát üzemeltetés, ennek érdekében a megújuló energia alkalmazása. A projekttel egyidejűleg a 65 millió forintba kerülő medertisztítás és a szabadstrand fejlesztése is megvalósul önerőből, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával.
A fejlesztés programot ad a strandolásra alkalmatlan időjárás esetén is a vendégeknek és a helyieknek egyaránt, valamint nyári szezonon kívüli látványossággal, kulturális programokkal nyújtja meg a strandszezont, ezzel kitolja az idegenforgalmi időszakot éves működéssel, mindig az évszakhoz igazítva a programot és a kínálatot.
A projektet a Badacsonylábdihegyi Strandüzemeltető Kft. valósítja meg és az üzemeltetést is ő végzi majd.

Nevezetességek a környéken: Badacsonytördemic látnivalói

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.