Főoldal » Zellerkrémleves

Zellerkrémleves

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Vitaminokban gazdag, üdítően élénkítő hatású, egyszerűen elkészíthető leves.

Hozzávalók:

  • 3 kis fej zellergumó
  • 2 dltejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kiskanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 25 db pirított zsemlekocka

 

Elkészítés:

A megtisztított, vékony karikákra darabolt zellert puhára pároljuk1,5 lvízben. Amikor forr, hozzáadjuk a húsleveskockát, és tovább főzzük. Amikor megpuhult a zeller, szitán áttörjük, vagy turmixoljuk. Beletesszük a sót, cukrot és a vajat. Felengedjük a főzőlevével. Ha szükséges, még önthetünk hozzá vizet vagy egy kevés tejet.A tejfölben elkevert liszttel besűrítjük , és felforraljuk lassan kevergetve. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.