Főoldal » Zsolnay – Programajánló

Zsolnay – Programajánló

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Programajánló
Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.
2013. május 21. – május 27.

Binder Károly zongoraművész szerzői estje
Művészetek és Irodalom Háza, 2013. május 24. 19.00
Binder Károly zongoraművész, zeneszerző, tanszékvezető egyetemi tanár, olyan nagy formátumú muzsikus, aki tehetségét az új irányzatok, eltérő zenekultúrák, kompozíciós technikák és improvizatív rendszerek szintézisének szolgálatába állítja, nem megfeledkezve saját zenei gyökereiről. Több mint 100 zongora, kamara és zenekari darab mellett, 34 film és színházi zene alkotója, 41 lemezt jegyez.

UFO Klub: The Immigrants, The Trousers és Spacesh!t koncert
Zsolnay Kulturális Negyed – E78, 2013. május 24. 19.00
Kevésbé ismert, de annál tehetségesebb zenekarok, fényfestés, vizuál, minőségi megszólalás az E78-ban. Pécs városa már sok magyar zenekart összehozott, így gondolt egyet és újabb zenei inváziót szervezett. A csapat a The Immigrants nevet vette fel, magába szippantva három tehetséges elhivatott fiatalt. A magyar alternatív, a külföldi alternatív pop-rock a metál, a diszkó és a jazz összeolvasztása 1 zenekarban. Tagjai teljesen különböző zenén nőttek fel, mégis képesek ezeket egyedi módon összeolvasztani.

A 2006 óta aktív The Trousers a 60-70-es évek ősrockját vegyíti az elmúlt évtized garázsrockjával. Első kislemezük, a kissé indie-s beütésű Blood for you 3 hétig vezette az MR2 lejátszási listáját, debütáló lemezükkel, a Planetary process-szel a hazai klubok és fesztiválok mellett körbejárták Európát. Legújabb munkájuk, a Freakbeat, hogy vendégszerepel rajta a legendás svéd énekes-gitáros Nicke Andersson, az egykori The Hellacopters-, majd a jelenlegi az Imperial State Electric vezetője, aki nagyon pozitívan nyilatkozott a banda teljesítményéről.

A rajongók szerint a Spacesh!t a válasz azoknak, akik úgy gondolták, a rock n roll halott, vagy az elektronikus zene csak csavargatós parasztvakítás a színpadon. A jog szerint pedig előre megfontolt szándékból elkövetett rock n roll, elektronikus zene befolyása alatt.

Májusi tánc
Zsolnay Kulturális Negyed – Pirogránit udvar, Ginkgo tér, Bóbita szabadtéri, 2013. május 26. 14.00–21.00
A Dél-Dunántúl hagyományőrző táncegyüttesei mutatkoznak be Sárközből, a Duna mentéről, a Zengőaljáról.
Részletes program: www.zskn.hu/zskn_program/Majusi_tanc
14.00 Zenés köszöntő – vendégfogadás, kínálás, menettánc
14. 00–18.00 „Facsiga” Játszóház
15.00 „ A menyasszony szép virág…”
16.00 „Apáról fiúra”
18.00 „Ahogy régen vót” – népszokások a színpadon
20. 00 Hagyományőrző táncház

Budapest Klezmer Band
Kodály Központ, 2013. május 27. 19.00
Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élményé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt. A Budapest Klezmer Band és sztárvendégei, Falusi Mariann és Dunai Tamás elrepítenek minket a klezmer sokszínűségébe. A koncerten elhangzanak részletek a Hegedűs a háztetőn és a Menyasszonytánc c. musicalekből, illetve a Pécsett bemutatott Gettó c. zenés drámából.

A Zsolnay Színház bemutatja: HOPPart Társulat: Korijolánusz
Zsolnay Kulturális Negyed – E78, 2013. május 27. 20.00
A HOPPart Társulat előadása William Shakespeare Coriolanus c. tragédiája alapján.
„Gondolkodjatok! A gondolkodáson múlik most minden. Gondolkodjatok!” Időszámításunk előtt ötödik század. Caius Martius római hadvezér, miután egymaga OLAJBOGYÓ megtámadja az ellenséges Corioli RECESSZIÓ városát, és elfoglalja, ezért GŐG a rómaiaktól VOLSZKUSZOK megkapja a Coriolanus nevet. Úgy tűnik, fényes politikai pálya ARISZTOKRÁCIA áll előtte: konzullá választják. Ez volt ANYU anyja ANYU álma, és Coriolanus teljesíti. POZÍCIÓ De megtartania e pozíciót még egy napig sem sikerül.
Rendező: Polgár Csaba

Az előadás 2011-ben elnyerte a Színikritikusok Díját a legjobb független színházi előadás kategóriájában.

Ha szeret kedvezményesen kirándulni, itt kedvére válogathat hazai és külföldi utazási ajánlatok között:
Utazások óriási kedvezményekkel!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.